Povratak

Transportul iepurelui în excursie

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
ciiprian-balbuzan

Ciprian Balbuzan, dr. med. vet.,
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

 

Î: Bună ziua, Mă numesc Cristiana şi am un iepuraş de rasă pitică.... Aş dori să vă întreb ce îmi recomandaţi pentru transportul acestuia într-o excursie cu familia.

Vă mulţumesc, Cristiana

R: Iepurii, ca de altfel toate rozătoarele, pot fi transportate foarte uşor în cuşti special destinate. Cuştile de transport trebuie să fie suficient de spaţioase, astfel încât să permită animalelor de companie să poată sta întinse, atât în poziţie patrupodală, cât şi culcat, să fie prevăzute cu orificii de aerisire suficient de mari încât să permită o bună ventilaţie.

De asemenea, dacă nu sunt prevăzute cu vase speciale pentru apă şi mâncare, este imperios necesar să puneţi la dispoziţia iepurelui mâncare (fân în proporţie de până la 80% pentru o bună digestie) şi apă. De asemenea, verificaţi ori de câte ori aveţi ocazia starea în care se află iepurele în timpul transportului.   

În magazinul Maxi Pet puteţi găsi oricând cuşti speciale de transport pentru animale de companie, de diferite modele şi dimensiuni, complet echipate pentru a asigura animalelor de companie o călătorie fără probleme. Nu în ultimul rând, dacă doriţi să efectuaţi călătoria în străinătate, vă recomandăm să vă adresaţi autorităţilor locale pentru întocmirea paşaportului şi actualizarea tratamentelor profilactice.

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro