Povratak

Salvarea puilor de porcusor de Guineea dupa decesul mamei

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
daniela

Daniela Ghelmez, dr. med. vet.
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

Î: Buna ziua! Am si eu un pui de porcusor de guineea,fătat azi.dimineata,din pacate mamica lui a murit.Cu ce îl pot hrani?Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat,nu as vrea sa.l pierd si pe el. Va multumesc!


R: 
Puii de porcușor de Guineea se nasc cu blană, ochi și dinți.

Este ideal ca după naștere porcușorii să fie alăptați. Dacă mama nu poate din cauza bolii sau decesului este ideal ca puii să fie alăptați de o mamă adoptivă dacă acest lucru este posibil.
Dacă puii sunt fără mamă crește riscul decesului.
În prima zi de viață îi puteți administra pelete de porcușori înmuiate în apă. Din a doua zi de viață puiul poate începe să fie interesat de hrană solidă, de fân.
Tot în primele zile se poate oferi hrană pentru perioadele critice cum ar fi Cunipic Herbal Convalescence sau Rodicare Instant.
Dacă mai există un alt porcușor adult, luați una-două bobițe de fecale și mixați-le cu hrana pentru a da puiului bacteriile benefice digestiei.
Administrarea hranei se va face la intervale scurte, 2-3 ore, intervalul dintre mese crescând pe măsură ce puiul avansează în vârstă.
Prima săptămână de viață este critică.
Este posibil ca puiul să nu defece singur de aceea după fiecare masă cu un tampon înmuiat în apă călduță ștergeți zona genitală pentru a-l stimula.

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro