Povratak

Iepuraşul meu are un fel de mătreaţă

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
mihaelaa-vet

Mihaela Mincu, dr. med. vet.,
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

 

Î: Am şi eu un iepuraş ( în jur de 6 luni), care are un fel de mătreaţă, cojiţe şi nişte pete mici, roşii la culoare, pe pielea capului. Se scarpină întruna şi nu ştiu ce să îi fac... plus că a început să îi cadă şi părul... ce are? ce să îi fac? Vă mulţumesc. Ana-Maria

 

R: Simptomele descrise de dumneavoastră pot avea mai multe cauze:

- existența unor paraziți externi: purici, râie sau miceți. În special puricii, în momentul în care înțeapă pielea pentru a se hrăni, inoculează organismului gazdă o substanță cu rol anticoagulant care poate determina o reacție alergică, manifestată prin apariția punctelor roșii, a pruritului şi a gratajului. Dezvoltarea miceților determină căderea părului și de asemenea leziuni cutanate (de obicei de formă circulară, delimitate de un brâu roșiatic).

 - apariția fotodermatozelor: dacă animalele sunt expuse direct razelor solare pot dezvolta astfel de reacții. Sunt mai sensibile animalele cu blăniță albă.

- alergii: și rozătoarele pot dezvolta alergii la fân, talaj, substanțe chimice, detergenți.

Pentru stabilirea unui diagnostic de certitudine, vă recomand să faceți o vizită medicului veterinar curant pentru un examen amănunțit, acesta presupunând recoltarea unei probe de piele și păr pentru realizarea unui examen de laborator care să indice cauza exactă.

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro