Povratak

Căderea părului la iepuri

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
ciiprian-balbuzan

Ciprian Balbuzan, dr. med. vet.,
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

 

Î: Bună ziua.Am şi eu un iepure pitic... cam de o lună îi cade foarte tare părul, lăsând chiar şi ghemotoace în cuşcă. Crede-ţi că este vorba despre o ciupercă sau o perioadă a lor? Ce pot face în acest caz?
Cristiana 

 

R: Căderea părului poate fi atât fiziologică, în contextul schimbărilor condiţiilor de mediu sau al anotimpurilor, în strânsă corelaţie cu vârsta etc, dar şi patologică, în cazul dezechilibrelor survenite în alimentaţie, boli parazitare, afecţiuni de origine hormonală etc.

Într-adevăr, cel mai adesea sunt incriminaţi paraziţii externi, dintre care râile şi miceţii sunt la ordinea zilei. Întrucât simptomele sunt foarte asemănătoare în problemele date de paraziţi, vă recomandăm să faceţi o vizită la un cabinet veterinar pentru confirmarea sau infirmarea suspiciunilor dumneavoastră. Atenţie mare în special în cazul micozelor, întrucât acestea se pot transmite cu uşurinţă atât la alte animale, cât şi la om.

De aceea, izolaţi iepurele până la precizarea unui diagnostic şi respectaţi cu stricteţe igiena mâinilor şi a ustensilelor folosite pentru curăţenia cuştii.

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro