Povratak

Reducerea greutății la pisici

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Capturef

Ioana Mitran, dr. med. vet.

MAXI PET Str. Sibiului, nr.10 Șelimbăr, Jud. Sibiu, Șelimbăr

Î: Buna ziua! Am o pisica in varsta de 7 ani, sterilizata acum 5 ani. Este obeza (are 4 kg si jumatate) si cere mancare foarte des, iar  uneori vomita. Ii dam 50 g mancare pe zi. Cum as putea sa ii tin greutatea sub control?Va multumesc!


R: 

Sortimentul Royal Canin VHN Satiety Support poate fi utilizat fie pentru reducerea greutății, fie pentru menținerea greutății actuale. Cantitatea de hrană ce trebuie oferită zilnic dacă se dorește reducerea greutății se determină în funcție de greutatea ideală. De exemplu:
• pentru o greutate ideală de 2 Kg o pisică va consuma 29 g/zi în primele 4 săptămâni, apoi 23 g/zi pentru încă 4 săptămâni
• pentru o greutate ideală de 3 Kg o pisică va consuma 38 g/zi în primele 4 săptămâni, apoi 30 g/zi pentru încă 4 săptămâni
• pentru o greutate ideală de 4 Kg o pisică va consuma 47 g/zi în primele 4 săptămâni, apoi 37 g/zi pentru încă 4 săptămâni.
Aceste cantități sunt orientative și pot fi modificate de către medicul veterinar curant în funcție de evoluția greutății pisicii dumneavoastră.

În schimb, dacă se dorește menținerea greutății actuale:
• pentru o greutate de 2 Kg o pisică va consuma 30 g/zi
• pentru o greutate de 3 Kg o pisică va consuma 40 g/zi
• pentru o greutate de 4 Kg o pisică va consuma 49 g/zi.
Astfel, dacă pisica dumneavoastră de 4,5 Kg consumă 50 g din această hrană veți reuși doar să îi mențineți greutatea curentă. Pentru a slăbi va fi necesar să determinați cantitatea recomandată în funcție de greutatea ideală (2, 3 sau 4 Kg).

Putem să vă recomandăm Brit VD Obesity, o formulă cu un conținut ridicat de fibre ce asigură o senzație de sațietate și promovează absorbția graduală a energiei din mâncare. Este o formulă fără cereale, cu un indice glicemic scăzut care contribuie la optimizarea metabilizării zahărului. Are un conținut crescut de proteine digestibile pentru menținerea masei musculare și L-carnitină care optimizează metabolismul grăsimilor. Mobilitatea și sănătatea cartilajelor articulare sunt asigurate de glucozamină și condroitină.

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro