Povratak

Dimensiunile ideale pentru colivie

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
bogdan3

Bogdan Manda, dr. med. vet.,
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

 

Î: Am un papagal nimfă în vârstă de 5 ani şi doresc să ştiu, care sunt dimensiunile ideale pentru o colivie? Vă mulţumesc, Andreea

R: Colivia ideală pentru o nimfă trebuie să fie pătrată, să aibă două beţe de sprijin dispuse orizontal.  Cele mai utilizate sunt coliviile din metal, cu tăviță de curăţare din plastic, dimensiuni minime de 50 x 30 x 50 cm. Dacă aveţi mai mulţi papagali, atunci dimensiunile coliviei vor fi mai mari, în funcţie de numărul acestora. Este foarte important să-i oferiți o colivie suficient de mare şi confortabilă, pasărea să poată da de două ori din aripi pentru a se deplasa de pe un băț de sprijin pe altul.

Timpul petrecut de nimfă în colivie trebuie să fie aproximativ 80%. Dacă obişnuiţi să ţineţi nimfa mai mult timp în libertate, atunci se poate opta şi pentru o colivie de dimensiuni mai mici.

În interiorul coliviei se montează de regulă două bețe de sprijin din material lemnos.

Asiguraţi-vă că acestea nu au fost tratate chimic, deoarece riscaţi intoxicarea papagalului cu substanţa respectivă. Curățați regulat aceste beţe cu apă călduţă. Ca alternativă la beţele din lemn, puteţi folosi beţele din plastic.  Este indicat să le schimbaţi poziţia din când în când.

Colivia trebuie să aibă vase pentru apă şi mâncare, de asemnea puteți pune jucării, oglinzi sau leagăne. Pe tăviţa coloviei se va pune nisip, uneori puteţi adăuga un nisip special cu minerale, dar acesta va sta într-un loc ferit de fecalele papagalului. Colivia se amplasează într-o zonă cât mai aerisită şi luminoasă, la temperatura camerei, în niciun caz în calea directă a razelor solare.

În magazinul Maxi Pet puteți găsi colivii de dimensiuni şi modele diferite, precum şi hrană sau accesorii pentru nimfa dumneavoastră.

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro