Povratak

Utilitatea hăinuțelor în sezonul rece

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Capturef

Medic veterinar, MAXI PET Bd. Chimiei, nr. 2 (zona comerciala, intersectie Bd.Tudor Vladimirescu cu Bd.Chimiei), Iasi


Î:         Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu informatii referitoare la utilitatea hainutelor pentru catei in perioadele de frig. As vrea sa stiu daca este importanta lungimea blanitei in momentul alegerii unei hainute. Cum pot obisnui cainele cu purtarea unei hainute? Va multumesc anticipat.


R:      
Atunci când alegeți o haină pentru câinele dumneavoastră, este foarte important să-l măsurați corespunzător. Așadar, se va măsura lungimea câinelui de la baza gâtului la baza cozii. În funcție de această lungime, vă puteți orienta în alegerea hăinuței potrivite pentru câinele dumneavoastră.

 

          În funcție de perioada anului, există diferite tipuri de hăinuțe: de vară, de iarnă, de ploaie.


         Pentru sezonul rece se recomandă hăinuțele impermeabile, căptușite corespunzător cu un material călduros pentru ca animalele să se simtă confortabil.


         În cazul cățeilor cu blană scurtă, se poate opta pentru hăinuțe mai groase care conferă o izolație termică optimă și pot menține o temperatură constantă a corpului. Desigur că același principiu se poate aplica și la cățeii cu blană lungă. De asemenea există hăinuțe tip pulover, jachetă, palton, salopetă etc.


         Hainele sunt utile pentru câini în sezonul rece numai în cazul în care animalul le și acceptă. Există câini care nu tolerează hainele pe ei, iar acest comportament este cauzat de senzația de dominare pe care o poate simți câinele dumneavoastră atunci când simte un corp străin pe el.


        Unii câini se pot acomoda cu haina după doar câteva ore sau o zi. Dacă totuși observați că nu se poate acomoda cu hainele deloc, nu îl forțați să le poarte.

buton veterinar 1

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro