Povratak

Hrana potrivita unui Ciobănesc Caucazian

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Capturef

Ioana Mitran, dr. med. vet.

MAXI PET Str. Sibiului, nr.10 Șelimbăr, Jud. Sibiu, Șelimbăr

Î: Ce îmi recomandați pt un pui de 2 luni jumate de ciobănesc caucazian . Vreau sa se dezvolte sănătos și sa aibă o blana frumoasa? Va multumesc!


R: 

Ciobănescul Caucazian se încadrează în categoria raselor gigant, femelele atingând greutatea de adult minimă de 45 kg și o înălțime de 64-70 cm, iar masculii greutatea minimă de 50 kg și o înălțime de 68-75 cm.

Rasele de talie foarte mare sunt caracterizate de o creștere mai lentă decât a raselor de talie mai mică, astfel încât dezvoltarea corporală a cățeilor se încheie în jurul vârstei de 18-24 luni.

Perioada de creștere a câinilor acestor rase este împărțită în două faze. Prima fază durează până în jurul vârstei de 8-9 luni și se caracterizează în special prin dezvoltarea sistemului osos, cățelușii părând să fie exagerat de înalți, dar slabi. A doua fază, care durează până la aproximativ 18 luni (sau chiar mai mult), se caracterizează mai ales prin dezvoltarea sistemului muscular, câinele atingând astfel greutatea și conformația de adult.

Suplimentarea cu calciu se face în cazul în care puiul are o deficiență dovedită (în urma realizării unei dozări de calciu din sânge), care se poate solda cu rahitism (această afecțiune se stabilește în urma unui consult clinic și a unei radiografii).

Dacă îi oferiți hrană din categoria superpremium, aceasta conține toată gama de substanțe nutritive în procentul necesar pentru dezvoltarea armonioasă a scheletului și articulațiilor câinelui. În acest caz suplimentarea calciului (în condițiile în care nu s-a depistat un deficit) poate duce la depozitarea acestuia în articulații și în organele interne, putând să determine probleme de sănătate la vârsta de adult.

Pentru a stabili dacă este necesară suplimentarea hranei cu un complex vitamino-mineral, vă recomandăm să faceți un control veterinar amănunțit care poate să includă: radiografii, dozări ale calciului și ale celorlalte componente implicate în fixarea acestuia în oase din sânge etc.

În ceea ce privește mâncarea uscată vă putem recomanda următoarele sortimente care conțin întreaga gamă de substanțe nutritive necesare pentru o dezvoltare armonioasă corespunzătoare rasei:
Carnilove Puppy cu Somon și Curcan,
Brit Care Puppy/Junior,
Rustican Puppy/Junior cu Miel și Orez fără gluten,
Acana Puppy/Junior,
Alleva Holistic Puppy/Junior,
Canagan,
Orijen Puppy,
Pro Plan Puppy,
Royal Canin Puppy/Junior,
Hill's Puppy/Junior.
Categorii aparte de hrană sunt gamele:
Wolfpack - hrană pentru câini realizată prin presare la rece, se bazează pe principiile de hrănire a câinilor şi lupilor în habitatul lor natural în care puii şi adulţii împart aceeaşi hrană, doar cantitatea diferă. Creată cu scopul de a asigura o hrană zilnică integrativă, echilibrată şi nutritivă pentru animalul dumneavoastră de companie.
Von Barf - hrană crudă congelată pentru câini, completă, conformă biologic.
A&D Natural Foods - hrană crudă congelată pentru câini, completă, conformă biologic.
Până la vârsta de 18-24 luni cățelușul va mânca hrană pentru juniori, urmând ca după împlinirea acestei vârste să i se ofere hrană pentru adulți. Indiferent de tipul de hrană pe care îl veți alege, va trebui să respectați cantitatea de hrană zilnică recomandată de fiecare producător în parte și trecută într-un tabel pe ambalaj în funcție de vârsta și greutatea animalului.

În cazul în care medicul veterinar curant constată prezența unui deficit vitamino-mineral și vă recomandă administrarea de suplimente, puteți să optați pentru:
• Beaphar Top 10 Vitamine-Minerale
• Canvit Junior
• Canvit Biocal Plus
Pet Phos Croissance
• Pet Naturals K-9 Complete Growth
Petway Junior
• Biovit Growth for pupies
Canvit BARF - gamă de suplimente special creată pentru hrana crudă.

buton veterinar 1

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro