Povratak

Mutarea peştilor din maternitate în acvariu

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
bogdan3

Bogdan Manda, dr. med. vet.,
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

 

Î: Bună ziua! După ce perioadă pot pune peştii din maternitate în acvariu? Peştii sunt guppy (au 1 lună) şi platy (cam 3 săptămâni).

Vă mulţumesc! Florin

R: Creşterea şi împerecherea peştilor Guppy (Poecilia reticulata), precum şi cea a peştilor Platy (Xiphophorus maculatus), nu implică deţinerea de cunoştinţe amănunţite sau eforturi prea mari. Aceştia fiind specii care se reproduc relativ uşor, atunci când condiţiile de viaţă oferite le sunt prielnice. Este foarte bine că i-aţi separat, în caz contrar puii sunt mâncaţi de peştii din acvariu sau chiar de proprii părinţi.

 

Atât puii de Guppy, cât şi cei de Platy, pot să părăsească materinatatea şi să se înscrie în grupul peştilor ținuţi în acvariu la împlinirea vârstei de 7-8 săptămâni, acest interval se poate extinde până la 10 săptămâni dacă în acvariul dumneavoatră există peşti care i-ar putea vâna. 

Pentru a asigura puilor energie, culoare şi vitalitate, vă sfătuiesc să-i hrăniţi cu mâncare specială în porţii mici, de 2-3 ori pe zi. Pentru a diminua stresul creat în urma mutării în noul acvariu, este bine să suplimentaţi alimentația puilor cu vitamine.

 

Pe lângă nutriţie, nu uitaţi să le creaţi condiţii optime de viaţă prin menţinerea pH -ului apei la valoarea de 6-7, dar şi a unei temperaturi în intervalul 24°C - 26°C.

Pentru mai multe sfaturi, vă aşteptăm la Maxi Pet, specialiştii noştri în acvaristică sunt de asemnea pregătiţi să vă ajute cu echipamente şi accesorii.

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro