Povratak

Hamster fricos

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
mihaelaa-vet

Mihaela Mincu, dr. med. vet.,
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

 

Î: Bună ziua! Am un hamster sirian superb care este foarte fricos, însă atunci când l-am luat nu prezenta aceste semne. Când l-a luat fata de la magazin din cuşcă nu fugea , nu se speria , nu se agita, însa acum...

Îl am de 2 săptămâni, l-am luat cu încetul. L-am lăsat mai întâi în cuşcă, l-am lăsat să se acomodeze cu vocile noastre, însă tot se sperie când vrem să-l mutăm din cuşcă pentru a face curat. I-am amenajat o altă cutie foarte mare în care să alerge în voie. Însă de fiecare dată când încercăm să ne apropiem de el cu mâncare, miroase şi fuge, iar când să-l punem în cuşcă este teroare, fuge, se zbate. Vă rog, un mic sfat pentru a-l mai linişti.
Mulţumesc, Ila

R: În general hamsterii sirieni sunt animale solitare, așa că, cu cât evitați mai mult contactul cu el cu atât va deveni mai fricos. Încercați mai întâi să îl ademeniți cu hrana preferată. Încercați să îl mângâiați ca el să observe că nu vreți să îi faceți rău. Evitați pe cât posibil manoperele bruște când îi schimbați așternutul.

În cușcă trebuie obligatoriu să existe o căsuță în care el să se poată refugia atunci când se simte în pericol. De asemenea trebuie să aibă în permanență fân pentru că el, în natură, sapă galerii în care se ascunde și imitarea comportamentul natural, poate constitui o metodă antistres.

Încercați să poziționați cușca astfel încât alte animale de companie să nu poată avea acces la ea.

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro