Povratak

Parvoviroza canina

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Alina Voicescu

Alina Voicescu, dr. med. vet.
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

Î: Buna ziua! Catelul meu in varsta de trei luni a suferit de parvoviroza. Dupa tratamentul efectuat starea lui s-a imbunatatit, a inceput sa manance, sa alerge, sa fie mai bucuros. Ieri a stat suparat, a prezentat o varsatura si scaune deschise la culoare. Cum ar trebui sa procedez? Va multumesc!


R: 

Parvoviroza este o boala infecto-contagioasa foarte puternica. Este bine ca dupa acest episod hrana sa fie una de dieta – gastrointestinala, administrata un termen mai indelungat in cazul in care animalutul prezinta semne de scaune moi si varsatura.

Odata ce catelul a reusit sa treaca cu bine peste parvoviroza, este important de stiut ca el inca poate contamina alti caini sanatosi. Parvovirusul este atat de puternic, incat poate sa reziste in pamant chiar si un an de zile, de aceea este crucial sa decontaminam zonele care ar putea sa fie infectate. Virusul activ poate fi eliminat cu o solutie de apa cu clor. Aceasta trebuie folosita inclusiv in zonele in care cainele vindecat continua sa isi faca nevoile. Nu este indicat ca in mediul in care a trait catelul bolnav, sa fie adus un caine nevaccinat, cel putin pentru o perioada de 6 luni, in care s-a lucrat la decontaminarea zonei. Totodata este bine ca animalutul sa nu intre in contact cu alti caini pana nu se termina schema de vaccinare. In cazul in care starea de sanatate nu se imbunatateste, va recomandam sa efectuati un nou control la cabinetul veterinar, pentru a se putea elucida clar cauza si intervenii cu tratamentul adecvat.

buton veterinar 1

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro