Povratak

Spaţiul necesar ţestoaselor

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
ciiprian-balbuzan

Ciprian Balbuzan, dr. med. vet.,
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

 

Î: Bună ziua! Am 2 ţestoase. Una are 1 an jumătate şi una 11 luni. Cea de un an este foarte mare (cât o palmă deschisă la maxim), iar cea de 11 luni un pic mai mare de cât gura unui pahar. Ele au un acvariu de 50 de litri, dar fiindcă insula este fixă şi pusă la mijlocul acvariului, el este umplut cu apă doar 25 de litri. Acvariul mi se pare cam mic. Problema este că un acvariu nou este scump şi un acvariu nou presupune şi filtru şi alte echipamente la fel de scumpe. Mă gandeam că poate ştiţi de unde aş putea să le cumpăr mai ieftin sau poate o idee, ceva?

Mulţumesc, Arina

R: Broaștele ţestoase de apă necesită condiţii speciale de întreţinere, iar asigurarea condițiilor de viaţă corespunzătoare poate fi câteodată destul de costisitoare. Dacă pornim de la dimensiunile acvariului, într-adevăr, acvariul dumneavoastră este puţin cam mic, pentru moment vă recomandăm un acvariu de minim 100L. În plus este imperios necesar să asigurăm o filtrare foarte bună a apei, lucru important pentru ţestoase. Un alt element, termostatul, trebuie să asigure o temperatură de 26-30 grade Celsius pe timpul zilei și de 20-25 grade Celsius pe timpul nopţii.

Spaţiul suficient de mare, filtrul pentru apă şi temostatul sunt cele mai importante elemente de care trebuie să ţinem cont atunci când amenajăm un acvariu pentru ţestoase.Acestea sunt condiţiile minime de la care trebuie să plecăm. Pe parcurs, putem ataşa lămpi cu UV, pe care trebuie să le ţinem în funcţiune 10-15 minute de 2-3 ori pe săptămână, aparat de oxigenare în cazul în care prevedem acvariul cu capac etc.

 

La MAXI PET puteți găsi o gamă largă de acvarii de diferite forme, pe care le puteţi dota în funcţie de preferinţe şi de buget cu toate elementele necesare pentru o bună creştere a ţestoaselor.

De asemenea, la magazinul nostru puteţi găsi diferite tipuri de hrană de la producători consacraţi pentru ţestoasele dumneavoastră. Vă aşteptăm!

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro