Povratak

Broscuţa mea nu prea mănâncă

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
looredana-sava

Loredana Sava, dr. med. vet,
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

 

Î: Bună ziua! Am o broscuță cu tâmple roșii, nu știu exact vârsta ei dar are 5 cm lungime. Problema e că nu prea mănâncă, am încercat diverse sortimente de mâncare (viermișori, inimă de vită, pufuleți speciali și bobițe). Acvariul în care o țin este suficient de mare, iar apa are temperatura de 22 grade. Ce trebuie să fac să mănânce? Este posibil ca broscuța să fie bolnavă și din acest motiv să nu mănânce?

Mulţumesc, Diana


R: După dimensiunea broscuței, aceasta nu are o vârstă mai mare de 4-5 luni. Problema principală este temperatura apei care trebuie să fie cuprinsă între 26 și 29 de grade. La o temperatură mai mică aceasta se poate îmbolnăvi. Inițial refuză hrana având drept consecință slăbirea sistemului imunitar, după care este susceptibilă la diverse boli.

 

În sezonul rece ideal ar fi să folosiți un încălzitor. Acestea se găsesc în magazinele de specialitate, inclusiv la Maxi Pet. Puteți să cereți orice informații suplimentare legate de creșterea broscuțelor de la colegii noștrii.

 

Pe lângă încălzitor este bine să aveți și un termometru special pentru acvarii. Astfel puteți verifica tot timpul dacă temperatura din acvariu este cea optimă pentru ea, și în caz contrar să luați măsuri. De exemplu, dacă temperatura mediului ambiant crește, crește și temperatura apei din acvariu. În această situație trebuie să setați încălzitorul la o temperatură inferioară astfel ca temperatura finală să fie cea potrivită.

Pentru broscuțe este foarte important să aibă și o lampă UV care trebuie ținută câteva ore pe zi. Razele UV ajuta la sinteza proprie a vitaminelor și mineralelor de care organismul are nevoie pentru a fi sănătos. Și calciul trebuie să fie nelipsit din alimentația lor pentru a avea carapacea sănătoasă. Acesta se găsește sub formă de blocuri de calciu special pentru broscuțe.

Dacă țineți cont de aceste aspecte veți avea o broscuță sănătoasă și cu un apetit alimentar normal. Dacă mai aveți și alte nelămuriri ne puteți solicita oricând fie pe site fie în magazinul nostru.

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro