Povratak

Umflarea ochilor la hamsteri

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Ioana Mitran

Ioana Mitran, dr. med. vet.
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

Î: Buna ziua! Am un hamster siberian de iarna(alb) de cateva zile are ochii umflati de parca ies afara din orbite.Am mers la medic,  i-am dat picaturi dar nu se retrage..ce poate fi? Ambii ochi sunt afectati. Va multumesc!


R: 

Exoftalmia se definește ca o proeminență anormală a unuia sau ambilor ochi în raport cu orbita. De regulă, această afecțiune apare la hamsteri consecutiv unei infecții la nivel ocular sau în urma unui traumatism. În anumite cazuri, poate să apară și în urma unei manipulări brutale a animăluțului (dacă se strânge mult prea tare de ceafă).

Exoftalmia trebuie considerată drept o urgență deoarece, dacă se așteaptă prea mult și starea se agravează va fi necesară excizia chirurgicală a ochiului afectat. Se recomandă îndepărtarea impurităților de la nivel ocular și, ulterior, se pot administra substanțe care să reducă presiunea din globul ocular. Alte medicații ce pot fi utilizate sunt: antiinflamatoare sau corticosteroizi, iar în cazul unei cauze infecțioase - antibioterapie specifică (în urma realizării unei antibiograme). De asemenea, se recomandă separarea hamsterului de alte animale și mutarea acestuia într-un mediu liniștit și întunecos pentru a susține organismul pe perioada recuperării.

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro