Povratak

Reproducerea veverițelor degu

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Alina Voicescu

Alina Voicescu, dr. med. vet.
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

Î: Buna ziua!Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii despre sacina veveritelor degu si sezonul de imperechiere. Va multumesc!


R: 

Reproducerea veverițelor degu este diferită față de cea de la alte rozătoare. Acestea sunt animale ce socializează mult între ele și formează cupluri încă de la vârste fragede. Sunt șanse mai mari ca femala și masculul să devină un cuplu dacă sunt tinuți împreună de la o vârstă cât mai fragedă. Dacă femela respinge masculul și îl atacă trebuie separați și se poate încerca reintroducerea masculului după câteva zile. Dacă tot nu se înțeleg, aceștia vor trebui găzduiți separat.
Când femela este în călduri masculul scutură din coadă și produce anumite zgomote specifice. Atunci când sunt gata de împerechere se vor linge reciproc pe față și amândoi vor produce acele zgomote specifice.
Perioada de gestație este de trei luni, iar numărul de pui rezultați variază între 1 și 8, media ar fii undeva la 4-5 pui.
Puii de degu se nasc bine dezvoltați. Au blana completă și de multe ori au ochii deschiși. Masculul ajută la îngrijirea puilor și astfel nu se separă de femelă și de pui.
Dacă aveți în cușcă o roată pe care aleargă adulții este recomandat ca aceasta să fie scoasă pentru că există riscul să se accidenteze puii.
Puii se dezvoltă foarte rapid și pot mânca hrană solidă după aproximativ 2 săptămâni.
Între vârsta de 45 de zile până la 1 an degu ajung la maturitatea sexuală, vârsta de 6 luni fiind media. Având în vedere vârsta de atingere a maturității sexuale va fi necesară separarea puilor pentru a evita cosangvinizarea.

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro