Povratak

Probleme cu dantura la hamesteri

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Catalin Mazilu IS

Catalin Mazilu, dr. med. vet.
MAXI PET Bd. Chimiei, nr 2 (zona comerciala, intersectie Bd.Tudor Vladimirescu cu Bd.Chimiei), Iasi

Î: Buna ziua! Hamsterului meu i-au cazut dintii. Ce e de facut in aceasta situatie? Va multumesc!


R: 

Hamsterii sirieni si cei pitici au doua tipuri de dinti. Cei patru incisivi cresc pe tot parcursul vietii, de aceea hamsterii au nevoie de alimente mai dure, jucarii din lemn sau carton pentru a-i toci. Daca un incisiv este fisurat sau rupt si structura radacinii nu este deteriorata, dintele se poate regenera, putand aparea in decurs de cateva zile si atingand lungimea normala intr-o perioada scurta de timp.
Ceilalti dinti care nu prea se vad sunt molarii, 12 la numar, acestia nu cresc continuu, iar daca se intampla ca unul dintre acestia sa cada, nu va mai creste.

Pentru a afla cu exactitate daca dintele a cazut sau este doar rupt, va recomand sa mergeti la un cabinet medical veterinar specializat in animale exotice pentru un consult.

Chiar daca nu mai are dintisorii, instinctul de a vana, manca si stoca alimente va ramane, de aceea este indicat sa-i oferiti un mix de mancare special pentru hamsteri, iar bucatile mai mari si mai dure sa le sfaramati.

Puteti sa-i mai oferiti ca si delicatese orezul fiert, paste din cereale integrale, orz, fulgi de ovaz, seminte de susan, germeni de grau, iaurt, fructe si legume moi aburite, bucatele mici de tofu, albus de ou fiert etc.ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro