Povratak

Iepurele își smulge părul

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Ioana Mitran

Medic veterinar - MAXI PET Str. Sibiului, nr.10 Șelimbăr, Jud. Sibiu, Șelimbăr


 

Î:         Buna ziua. In urma cu un an, am primit un iepuras (femela) cap de leu . Il tin in apartament, nu este inchis in cusca ,ci este la liber intr-o camera care este doar a ei. Preciez ca nu i-am facut niciun vaccin, deoarece mi-a fost teama sa nu ii fac mai rau si nici nu am dat-o la iepure sa faca pui. De cateva zile a inceput sa isi smulga blanita de pe ea , lasand in camera smocuri de par peste tot. Lucrul acesta a incetat o perioada, iar astazi am observat din nou ca a inceput sa isi traga blana jos. Oare care ar fi problema? Se poate sa aiba legatura cu anotimpurile , caci vine vara si ii este cald cu blana pe ea? Am dat sa ii iau smocul de blanita care il avea in gura si a sarit nervoasa sa ma muste . Va multumesc frumos!


R:      
Iepurii își smulg părul din mai multe motive: să facă un cuib pentru bebelușii lor, din cauza stresului, a plictiselii, dacă prezintă paraziți sau o dermatita a pielii.


         Dacă iepurele dumneavoastră este plictisit, stresat sau nesupravegheat, poate începe cu auto-mutilarea, cum ar fi ruperea părului sau mușcarea pielii, ceea ce duce la chelie. Jucăriile sunt o modalitate bună de a evita acest lucru. Cele mai bune opțiuni pentru jucării sunt lucruri precum tuburile de hârtie igienică umplute cu fân și coșurile de răchită, crenguțe de copac.


         Dacă este vorba de o iritație a pielii sau prezența paraziților vă recomandam să vă prezentați cu animăluțul la un cabinet veterinar specializat pe rozătoare, pentru tratare și investigații mai amănunțite.

buton veterinar 1

 

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro