Povratak

Hamster cu picior rupt

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
ciiprian-balbuzan

Ciprian Balbuzan, dr. med. vet.,
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

 

Î: Bună ziua. Am şi eu o problemă cu un hamster Roborovski. Din greşeală l-am scăpat din mână pe jos şi cred că şi-a rupt piciorul. Nu se mai sprijină deloc pe el, dar cred ca îl mişcă puţin totuşi.

Când pun mâna pe piciorul său nu opune rezistenţă, iar piciorul pare a fi moale. Ce pot face? Se va vindeca singur? În cât timp? Trebuie să îl duc la un medic veterinar? Aştept un răspuns din partea dumneavoastră.

Vă mulţumesc. Cristi

 

R: Se întâmplă adesea şi accidente, iar în cazul animalelor de talie foarte mică, precum hamsterul dumneavoastră diagnosticul de fractură se poate pune cu precizie în urma examenului radiografic.

În cazul fracturilor la nivelul membrelor, animalul refuză să facă sprijin pe piciorul în cauză, iar la nivelul leziunii se constată tumefierea zonei şi de multe ori colorarea în violet a pielii, din cauza vaselor de sânge distruse.

Vă recomand totuşi să mergeţi la un medic veterinar pentru o examinare atentă a piciorului. De multe ori însă nu este vorba de o fractură, ci de alte afectări articulare sau osoase, precum luxaţii, entorse sau contuzii.

Toate acestea sunt doar supoziţii, însă examinarea va da un răspuns mult mai sigur. De multe ori, în cazul afecţiunilor uşoare, problema se poate rezolva de la sine în decurs de câteva zile, dar în cazul fracturilor se recomandă fixarea capetelor osoase pentru o perioadă de minim o lună.

Mergeţi cu hamsterul la un medic veterinar, înainte ca starea generală a hamsterului să fie afectată şi urmaţi sfaturile acesteuia, în funcţie de gravitatea cazului.

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro