Povratak

Despre alimentaţia iepuraşului

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
laura-dorca

Laura Dorca, dr. med. vet,
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

 

Î: Bună ziua. Am două pisici birmaneze și un câine Pekinez și aș dori să cumpăr un iepuraș Cap de leu. Îmi puteţi da câteva informaţii despre alimentație și relația cu pisicile și cățelul, mai ales că una dintre pisici este foarte curioasă şi cu siguranţă se va duce la cuşca lui?

Mulţumesc, Diana


R: Pentru a afla mai multe detalii despre îngrijirea iepurașului dumneavoastră puteți citi articolul Despre îngrijirea iepurelui pitic.  

De asemenea, vă recomand să nu folosiți în alimentaţia iepuraşului iarba de afară, poate fi contaminată cu diverse soluții, insecticide, poluată etc. Există iarbă specială pentru rozătoare pe care o creșteți acasă, în câteva zile.

 

Salata poate avea o grămadă de chimicale și insecticide ce îi pot dăuna iepurașului. Dacă doriți, totuși, să îi administrați, spălați foarte bine frunzele apoi tamponați cu un șervețel, pentru a absorbi surplusul de apă, pentru a combate eventualele probleme digestive ce pot apărea, la fel și în cazul frunzelor de varză.

Este de preferat să înlocuiți salata verde cu patrunjelul, care are mai multe vitamine și nu este atât de fertilizat chimic. De asemenea, evitați roșiile.

 

V-aș propune să îl învățați să stea liber prin casă (cât timp este supravegheat), ca să poată socializa ceva mai mult cu restul animalelor din casă și astfel să nu mai fie atât de anxios atunci când ele vor avea contact cu el/ea.

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro