Povratak

Caderea parului la veverite

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Alina Voicescu

Alina Voicescu, dr. med. vet.
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

Î: Buna ziua! Am o veverița in vârsta de 6 luni și se scarpina in zona cefei, acolo unde se scarpina i-a căzut parul, va rog sa-mi Spune-ți ce este de făcut, ce tratament rezolva aceasta problema? Va multumesc!


R: 

Caderea parului la veverite si nu numai pot fii cauzate de mai multi factori cum ar fii :
-dermatite atopice
-prezenta parazitilor externi - Prezenta parazitilor externi la nivelul pielii si parului. Si veveritele pot fi infestate cu paduchi sau paraziti care determina aparitia raiei. Pentru a afla exact daca este vorba de paraziti externi este nevoie sa faceti o vizita medicului veterinar care va consulta veverita si va face examenele necesare pentru a determina daca este sau nu vorba de paraziti externi. Tot medicul veterinar va poate recomanda tratamentul adecvat.
- factori alergenici .
Alergie fie la asternutul care exista in cusca, fie la alti potentiali alergeni la care a fost expusa. Veveritele mai fac alergie la talas si este recomandat sa folositi un alt tip de asternut asa cum sunt peletele. Peletele pot fi din lemn, porumb, hartie sau diferite fibre vegetale. Trebuie sa tineti cont ca si alte substante sau suprafete cu care intra in contact veverita dumneavoastra pot fi potential alergene. Produse potential alergene sunt solutiile de spalat pe jos, deodorantele de camera, solutiile de curatat cusca. Puteti sa mutati veverita in alta camera, sa ii schimbati asternutul si sa evitati folosirea solutiilor enumerate mai sus. Daca acestia sunt factorii potential alergeni situatia animalului ar trebui sa se amelioreze.
Daca apare si pruritul si acesta se agraveaza sau pe suprafata pielii apar coji, zone rosiatice sau orice alt fel de manisfestare cel mai bine ar fi sa mergeti la medicul veterinar pentru o consultatie care sa duca la stabilirea unui diagnostic si instituirea unui tratament adecvat.

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro