Povratak

Afecţiuni cutanate la hamsteri

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
looredana-sava

Loredana Sava, dr. med. vet,
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

 

Î: Am un hamster foarte blând, şi nu se deranjeajă dacă e trezit. Dar are o ciupercă, după cap. Mama mea l-a dat de două ori cu o cremă de uz veterinar şi aproape i-a trecut. Nu ştiu ce rasă este: are o coadă scurtă,10 cm,este maro pe cap şi pe spate, alb pe burtă şi restul corpului.
Mulţimesc, Ştefania

R: Dintre afecţiunile cutanate cel mai des întâlnite la hamsteri putem enumera micozele şi râile. Acestea se pretează îndeosebi pe un teren sensibil, cu precădere în perioade de stres, scăderea imunităţii, schimbarea condiţiilor de mediu etc. Întrucât micozele şi râile au evoluţie destul de asemănătoare, pentru diferenţierea acestora se recomandă recoltarea de fire de păr pentru evidenţierea sporilor (în cazul micozelor) sau a paraziţilor (în cazul râiei). Vă atragem atenţia că ambele tipuri de afecţiuni au transmisibilitate la om, de aceea vă recomandăm să ţineţi o igienă strictă a mâinilor după efectuarea tratamentului specific, schimbarea aşternutului sau după ce vă jucaţi cu acesta.

De regulă tratamentul în cazul ambelor afecţiuni este de lungă durată, chiar dacă se observă îmbunătăţirea stării generale după nunmai câteva zile. Pentru grăbirea procesului de vindecare, vă recomandăm de asemenea, să adăugaţi vitamine (JBL, Vitakraft) în apa de băut, pentru o regenerare mai rapidă a părului afectat şi pentru susţinerea sistemului imunitar.    

În privinţa determinării rasei, după descrierea dumneavoastră este posibil să fie de rasă Siria, însă este mai bine să consultaţi un site specific de pe internet, întrucât nu am o fotografie a hamsterului dumneavoastră.

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro