Povratak

Respiratia dificila la pisici

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Alina Voicescu

Alina Voicescu, dr. med. vet.
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

Î: Buna ziua! Am o problemă mare pot spune , am crescut o pisică încă din prima zi de viata (a fost găsit de copii).Acum are o lună și aseara i-am dat lăptic cu seringa ca de obicei , a mâncat si la un moment dat nu putea sa respire si am observat că se chinuia să își scoată laptele din nasuc, de aseara ea cere lapte dar după ce mănâncă cam 2 ml vomită  chinuindu-se să poată respira ! Am fost la veterinar ii administrează antibiotic , glucoză si vitamine dar e foarte slăbită și nu poate mânca .Va rog să mă ajutați cu un sfat sau să imi spuneti daca isi poate reveni , o iubesc foarte mult! Va multumesc!


R: 
Respiratia dificila a unei pisici este de obicei un motiv de ingrijorare, iar disconfortul este accentuat, calitatea vietii pisicii avand de suferit. Dificultatile in a oxigena la un nivel corespunzator organismul poate semnala serioase probleme de sanatate si indreapta pisica in directia unui consult de specialitate la medicul veterinar. O pisica cu dificultati respiratorii va sta mai mult retrasa, va evita efortul, va manca mai putin, va slabi si va avea de obicei, gura deschisa, pentru a capta o cantitate mai mare de oxigen. Abdomenul se va misca in ritmul respiratiei, rapid si cu amplitudine mica. Toate aceste lucruri se pot datora unei acumulari de lichid in torace sau in interiorul pulmonului. Consecutiv, organismul primeste o cantitate mai redusa de oxigen, raspunzand prin respiratie accelerata si redusa ca amplitudine pentru a compensa deficitul. In plus, apare un disconfort sever, durere si o stare generala proasta. 

Medicul veterinar specialist va efectua examinarea clinica riguroasa si apoi poate recomanda realizarea unor radiografii toracice.
Din pacate, majoritatea manoperelor medicale sau administrarea medicamentelor care sa ajute pisica in acest caz, tinand cont ca este foarte mica, se pot face numai de catre medicul veterinar.

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro