Povratak

Pisica mea şchioapătă

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
ciiprian-balbuzan

Ciprian Balbuzan, dr. med. vet.,
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

 

Î: Bună ziua. Am o pisică de 2 ani şi jumătate, am adoptat-o de afară. De ce o dor picioarele din spate? Când o iau în braţe îi place că o alint, dar în acelaşi timp se enervează... şi când o pun la loc se linge pe lăbuţele din spate. Îi miroase gura oribil. Îi dau mâncare umedă şi uscată de pisici Whiskas (de la această mâncare să-i miroasă gura?). Cântăreşte în jur de 5-7 kg.

Vă mulţumesc, Lucia

 

R: Ținând cont de faptul că pisica a fost adoptată, după ce a petrecut o bună parte din viaţă afară, este posibil ca aceasta să fi fost privată în special în perioada de creştere de nutrienţi importanţi pentru dezvoltare (calciu, fosfor, vitamine), neajuns care se resimte astăzi la pisica adultă. Astfel, şchiopăturile pot fi consecinţa mineralizării insuficiete a oaselor sau a articulaţiilor. În cazul în care pisica este supraponderală, greutatea care apasă pe articulaţii poate fi un motiv în plus pentru şchiopătare. Pentru diagnosticarea unei afecţiuni articulare sau osoase, vă recomandăm să faceţi o vizită la medicul veterinar, acesta fiind cel mai în măsură să vă precizeze natura afecţiunii.

Respirația urât mirositoare este cel mai adesea rezultatul prezenţei tartrului dentar, mai ales în cazul hrănirii cu hrană moale sau umedă. Nu pot să vă precizez dacă hrana Whiskas este cauza tartrului sau a respiraţiei urât mirositoare, în orice caz vă putem oferi alternative la problema pisicii dumneavoastră.


Asiguraţi-vă că aţi efectuat deparazitarea internă în mod regulat (la interval de 4-5 luni), dacă pisica prezintă leziuni la nivel dentar sau gingival (carii, tartru, placă bacteriană, abcese etc). Pentru toaleta dinţilor puteţi folosi periuţă şi pastă de dinţi specială de la ORMA NATURALI, spray GERMOSTOP BUCAL sau hrană special destinată precum HILLS ORAL CARE sau t/d, ROYAL CANIN DENTAL etc. Hrana uscată este de preferat celei umede, întrucât asigură un periaj mecanic în timpul masticaţiei.

Înainte de a acţiona în cazul ambelor probleme, vă rugăm să efectuaţi o vizită la medicul veterinar pentru mai multe detalii.

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro