Povratak

De ce mușcă pisicile?

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Capturef

Medic veterinar MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 


 

Î:         Buna ziua! De cateva saptamani incoace am observat la motanul meu in varsta de 6 luni un comportament destul de bizar si anume: are momente cand musca si ramane efectiv asa fara sa se smuceasca, ramane cu coltii in carne si adopta o pozitie mai ciudata(sta mai cocarjat). Doar de mana musca. Ramane fixat asa pe mana si nu este doar o joaca, cateodata inchide ochii sau ii fixeaza in gol cand face acest lucru. Oare inseamna ca se apropie perioada in care intra in calduri si prin felul acesta isi imagineaza ca mana mea ar fi o pisica ?

 


R:       
Nu este neobisnuit ca pisicile sa muste. Exista multe motive pentru care o pisica ar putea incepe brusc sa muste, aparent neprovocata. Este important sa intelegeti ca muscatura de pisica nu se face intotdeauna din agresivitate.

 

           Pisicile sunt pradatori nascuti in mod natural si, ca atare, actiuni aparent agresive, cum ar fi muscatura, trantirea si lovitul cu ghearele reprezinta o mare parte a jocului lor. Permiterea si incurajarea acestui instinct natural este important pentru feline, dar exista o linie fina intre angajarea in jocul stimulativ si permiterea unui comportament agresiv.

 

           Oferiti pisicii dumneavoastra jucarii corespunzatoare, cu care se poate juca si pe care le va folosi pe post de prada, in locul mainii dumneavoastra, deoarece pisica fiind pradator din fire, aceasta trebuie stimulata tot timpul, trebuie sa ii acordati atentie pisicii dumneavoastra oferindu-i momente de joaca impreuna cu dumneavoastra, folosind jucariile speciale pentru pisici, de asemenea este important sa aiba la dispozitie o varietate de jucarii cu care se poate juca singura, folosindu-si instinctele de animal de prada intr-un mod benefic atat pentru dumneavoastra, cat si pentru ea.

 

           Tineti cont si de momentele in care pisica isi manifesta acest comportament, ziua sau noaptea, observati pisica, analizati ce anume o poate provoca, daca ceva anume o poate deranja. Pisicile sunt animale de prada, teritoriale si sensibile, sunt situatii pe care pisicile nu le tolereaza si pot deveni respingatoare, acestea incercand sa comunice cu dumneavoastra prin metode fizice, cum sunt muscatul, lovitul cu labuta, hasaitul, blana zburlita, urechile lasate pe spate, datul din coada intr-un mod foarte rapid si agitat, mieunat intr-un mod mai impunator si ridicat.

 

           Pisicile sunt animale care urmeaza un ritm natural, sunt dependente de o rutina bine stabilita, prin care isi regleaza energia. Rutina zilnica a dumneavoastra, ritualul si ritmul sunt principiile de baza dupa care pisica se ghideaza in viata pe care o traieste alaturi de dumneavoastra.

 

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro