Povratak

Baia şi toaletarea pisicii

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
ciiprian-balbuzan

Ciprian Balbuzan, dr. med. vet.,
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

 

Î: Bună ziua! Puteţi să îmi spuneţi, vă rog, de la ce vârstă pot să încep să fac baie pisicii? Eventual la ce interval de timp?
Mulţumesc anticipat, Roxana

R: Pisicile cu părul scurt se toaletează foarte uşor singure şi sunt rare cazurile în care noi intervenim pentru a le îmbăia, spre deosebire de pisicile aparţinând raselor cu păr lung. Blana acestora din urmă necesită mai multă atenție pentru întreținere, mai ales daca pisicuţa are probleme digestive (de multe ori fecalele se lipesc de blăniță şi pisica nu se poate toaleta complet). Asiguraţi-vă că periaţi părul pisicii în mod regulat, încă de la o vârstă fragedă.

În general, îmbăierea nu se recomandă înaintea împlinirii vârstei de trei luni.  Șampoanele utilizate trebuie special concepute şi destinate pisicilor, iar alegerea acestora se face în funcție de particularitățile pisicilor (vârstă, tipul firului de păr, eventuale afecţiuni ale pielii etc.).


Periaţi şi descâlciţi bine blana pisicii înainte de îmbăiere. Aşezaţi un covoraş de cauciuc la fundul cădiței de baie pentru a preveni alunecarea pisicii şi potriviţi apa astfel încât să nu fie nici prea caldă şi nici prea rece.

În continuare vă voi da câteva exemple de produse pentru toaletarea blăniţei pisicii pe care le puteți găsi în magazinul nostru: ARMONIE NATURALI - Șampon cu agilă verde,  Balsam Cremă, HERY - Șampon pentru pisici, DOUXO - Șampon de întreţinere, Șampon cu clorhexidină etc.

Îmbăierea pisicilor nu trebuie efectuată decât în caz de necesitate, întrucât pisicile se toaletează singure. De asemenea, ţineţi cont de faptul că pisicile nu agreează deloc îmbăierea. Lăsați în general şamponul să acţioneze un timp de 10 minute, masând blăniţa pisicii, apoi clătiţi bine şi uscaţi blana cu ajutorul unui prosop. Recomandăm să uscaţi foarte bine blăniţa, pentru a se evita  apariţia problemelor respiratorii.

Sperând că v-au fost utile cele prezentate mai sus, vă urăm mult succes şi răbdare la îmbăierea pisicii!

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro