Povratak

Agresivitatea între pisici

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Capturef

Elena Platon, dr. med. vet.

MAXI PET Str. Sibiului, nr.10 Șelimbăr, Jud. Sibiu, Șelimbăr


 Î: Dețin doua pisici mascul si femela, aceasta fiind castrată de aproximativ 3 ani, iar de ceva timp este foarte agresivă cu motanul,el fiind foarte pașnic. Doar când se uită la el, îl scuipa și sare la bataie. Nu știu ce aș putea să fac în această situație. Trebuie despărțiți astfel încat să nu sară să îl atace. Ei au crescut de mici împreuna și au avut și doua serii de pui. Vă mulțumesc!


R:  
Agresivitatea între pisici este o problemă comportamentală frecvent întâlnită. Exista multe forme ale agresivității în cazul pisicilor. Fiecare pisica își are slăbiciunea ei și poate reacționa urat într-o anumită situație, deși anterior era foarte prietenoasă. Ca și în cazul oamenilor, există anumite simpatii sau antipatii între feline.

Agresivitatea apare chiar și fată de o pisica cunoscută anterior și cu care era prietenoasă.

Pentru a tempera comportamentul agresiv al pisicilor dumneavoastră, puteți să îi administrați hrană specială cu proprietăți pentru controlul stresului (Royal Canin - Calm) sau Feliway (acești feromoni artificiali le vor oferi pisicilor o senzație de siguranță și securitate în astfel de cazuri ).

Feliway este un difuzor cu feromoni care difuzează constant feromoni „prietenoși” care oferă pisicilor o stare de bine și combat stresul. Feliway vă calmează pisicile, aceastea simțindu-se mai puțin stresante, iar comportamentul lor se va schimba în mod pozitiv. Difuzorul Feliway este ideal pentru locuințe cu mai multe pisici, atunci când vă mutați, când apare un nou animal de companie în familie sau în cazul evenimentelor zgomotoase (de exemplu în cazul artificiilor),etc.
Pisicile percep diferit teritoriul față de câini și pot fi și mult mai agresive. De asemenea, pisicile pot accepta alte animale, dar le fel de bine le pot respinge pe cele pe care nu la agreează.

Vă recomandăm castrarea motanului, aduce beneficii precum reducerea comportamentului agresiv al femelei sterilizate, reducerea riscului de a manifesta anumite boli etc. Agresiunea teritorială se poate dezvolta față de alte pisici, câini sau chiar oameni pentru apărarea teritoriului prestabilit.

De cele mai multe ori, temperarea comportamentului agresiv al pisicii ține și de stăpân. Interacționați cât mai mult cu animăluțele de companie, dacă doriți că acestea să fie prietenoase.
Pisicile adulte, cu un comportament agresiv au nevoie de multă atenție. Dacă nu reușiți să stopați acest comportament, puteți lua legătura cu un specialist.

 

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro