Povratak

Simptomatologia afecțiunilor la păsări

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Elvira Lupoae IS

Elvira Lupoae, dr. med. vet.
MAXI PET Bd. Chimiei, nr. 2 (zona comerciala, intersectie Bd.Tudor Vladimirescu cu Bd.Chimiei), Iasi

Î: Buna ziua!

Am un perus baiat de 9 luni si a cazut dupa un tablou mare atarnat pe perete. L-am scos cam molesit,a mers,a mancat,a zburat putin,a doua zi dimineata parea ca si-a revenit dar de la ora 12,nu ciripeste,nu vrea sa manance,sta zgribulit si doarme. Ce pot sa fac pentru el?

Va multumesc!


R: 

Simptomatologia afecțiunilor la păsările de apartament este foarte asemănătoare. Astfel, o pasăre bolnavă va sta mai tot timpul retrasă, cu ochii închiși, somnolentă, cu penele înfoiate, refuză hrana, de multe ori prezintă tulburări de echilibru, din acest motiv petrece mai mult timp pe sol. Atenție mare, întrucât bolile păsărilor sunt de multe ori fulgerătoare, cu evoluție scurtă, de maxim 2 zile în cazul problemelor respiratorii sau digestive.
Vă recomandăm să mergeți la un  medic veterinar (eventual unul specializat pe păsări exotice), unde trebuie să fiți pregătit să oferiți toate aceste informații pe care dvs. le-ați menționat precum și detalii despre comportamentul păsării dvs. în ultimele zile, despre hrana administrată, aspectul fecalelor etc. Este posibil ca pasărea dvs. să fie în continuare stresată sau să fi înghițit ceva ce i-a rămas blocat pe tractul digestiv ce o poate împiedica să mânănce. Cel mai bine este ca nimfa să fie examinată fizic de către un medic deoarece numai așa se poate pune un diagnostic corespunzător.

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro