Povratak

Schimbarea mediului de viata la pasari

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Capturef

Bogdana Lupascu, dr. med. vet.
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

Î: Buna ziua! ieri am cumpărat o nimfa. Spuneti-mi dacă are o problema, deoarece de ieri de când am adus-o aceasta nu a mâncat și nu a băut apa deloc. De ce nu mananca? A scos doar câteva sunete. Va multumesc!


R: 

Schimbarea mediului în care trăiesc este pentru păsări un stres foarte mare, de aceea este recomandat să îi administrați în apa de băut vitamine speciale pentru păsări, timp de 4-5 zile, începând din ziua când ați cumpărat-o. Puteți să faceți astfel de cure cu vitamine o dată la 3-4 luni.
Acomodarea cu dumneavoastră va trebui făcută treptat. Este indicat să așezați colivia într-o încăpere unde nu este curent, nu este fum de țigară, ferită de zgomote puternice și bruște.
Pentru ca nimfa să poată dormi, este nevoie ca în camera unde este colivia să fie întuneric sau semiîntuneric. Dacă lăsați lumina aprinsă, nimfa nu se va odihni și ca urmare îi va scădea imunitatea, fiind mai predispusă la îmbolnăviri.
În primele zile de la schimbarea condițiilor de mediu, perioadă stresantă pentru papagali, este necesar să administrăm zilnic vitamine în apa de băut sau în hrană pentru a preveni în special tulburările de comportament (depresie, refuzul hranei, apatie, smulgerea penelor), cel mai adesea cumulate cu tulburări de digestie. La păsările exotice, bolile au o evoluție foarte rapidă și ați procedat foarte bine semnalându-ne faptul că ceva este în neregulă cu nimfa dumneavoastră. În cazul în care nu ați administrat încă vitamine nimfei de când le-ați achiziționat, vă recomand să o faceți pentru o perioadă de câteva zile. De asemenea, încercați să le arătați toată afecțiunea dumneavoastră, răsfățându-le cu fructe, bonusuri.

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro