Povratak

Reproducerea nimfelor

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
jowad-new

Jowad Timol, dr. med. vet.,
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

 

Î: Bună ziua. Mi-am luat de curând un mascul-nimfă. Mă gândeam să îi cumpăr şi o femelă, deoarece vreau să aibă pui. Vreau să ştiu dacă se pot înmulţi în captivitate şi dacă, după ce face ouă, ar fi bine să o duc la un spital veterinar.

Mulţumesc, Larry

R: Nimfele se reproduc relativ uşor în captivitate şi în aceste condiţii nu au o perioadă de reproducere sezonieră.


Aceste păsări devin apte de reproducere de la vârsta de 9 luni, dar se recomandă ca până la vârsta de 1 an să nu se împerecheze şi să nu o lăsaţi să clocească.


Înainte de a cumpăra o pereche de nimfe trebuie să vă gândiţi dacă aveţi spaţiul necesar pentru a găzdui mai multe păsări sau dacă aveţi cui să daţi puii. Trebuie să ţineţi cont şi de faptul că fraţii şi surorile trebuie separate pentru a evita consangvinizarea.

Pentru reproducţie este necesar să achiziţionaţi un cuib de cel putin 30x30 cm în care se pune rumeguş sau aţă de cocos. Pentru a stimula instinctul de reproducere, nimfele trebuie expuse la lumină solară timp de 10-12 ore pe zi, imitând astfel condiţiile de reproducere din sălbăticie.


Nimfele depun între 5 şi 7 ouă pe care le fac la interval de 2 zile. Ele vor începe să clocească după al 2-lea ou, iar durata de clocire va fi de 18-21 de zile.


Pui stau 5 săptămâni în cuib, iar la vârsta de 2 luni vor mânca singuri şi vor fi independenți.


Nu este necesar să duceţi femela la un spital veterinar după pontă, dar vă recomand suplimentarea hranei cu minerale.

 

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro