Povratak

Hrana benefica nimfelor

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Alina Voicescu

Alina Voicescu, dr. med. vet.
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

Î: Buna ziua! Am o nimfa în vârstă de o luna, l-am crescut la seringă cu nutribird a 21,este foarte vioi si deja a început sa exerseze zborul și sa ciugulesca semințe, va rog sa ma ajutați cu un sfat ce fel de semințe, hrana sa ii cumpăr, ceva sa fie de calitate și sa-l mențin sanatos! Va multumesc!


R: 

Pentru a alege o hrana buna pentru puiul de nimfa, trebuie in primul rand sa fie special conceputa pentru aceasta categorie de pasari. Sortimentele difera in functie de compozitia acestora. Unele produse contin vitamine, altele fructe sau legume, dar in general compozitia este aceeasi in ceea ce priveste semintele de : mei, ovaz decojit, seminte de floarea soarelui albe si colorate, seminte de rapita, seminte de in, seminte de niger, sofran, seminte de arahide.
Mai jos o sa va atasez o gama variata de hrana specifica acestei specii, urmand ca alegerea sa va apartina in ceea ce priveste compozitia formulei :
https://www.maxi-pet.ro/versele-laga-prestige-loro-parque-australian-parakeet-mix-hrana-pentru-nimfe-1kg.aspx
https://www.maxi-pet.ro/versele-laga-prestige-big-parakeets-hrana-pentru-papagali-mijlocii-1kg.aspx
https://www.maxi-pet.ro/versele-laga-classic-hrana-pentru-nimfe-500g.aspx
In colivie nu trebuie sa lipseasca osul de sepie, iar pe langa mixurile de seminte, ii puteti administra ca si fructe : mar, para, struguri, kiwi, pepene, portocala, banana, iar ca si legume ; morcov, sfecla, ardei gras, castravete, rosii foarte bine coapte, boabe de porumb, mazare. Inainte de admistrarea fructelor si legumelor acestea trebuiesc spalate foarte bine si taiate in bucatele mici. Pasarile isi aleg hrana nu numai dupa gust cat si dupa aspectul si textura ei.

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro