Povratak

Dereglari digestive la pasari

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Alina Voicescu

Alina Voicescu, dr. med. vet.
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

Î: Buna ziua!Am un perus care face diaree de vreo saptamana, l-am tratat cu o solutie de pus in apa, dar nu s-a schimbat prea mult. Cu exceptia diariei, nu este nimic diferit la el. Va multumesc!


R: 

Dereglările la nivelul tractului digestiv la peruși sunt o problemă frecvent întâlnită. De cele mai multe ori ele apar pe fondul unor infecții bacteriene, virale sau la nivel gastro-intestinal, administrării unei hrane inadecvate sau consecutiv expunerii păsării la condiții de mediu inadecvate. Un element foarte important în mediul în care trăiesc păsările este existența curenților de aer, aceștia pot sensibiliza păsările și pe fondul unui sistem imunitar scăzut pot da probleme respiratori sau chiar digestive. De aceea este ideal ca spațiul în care este amplasată colivia păsărilor să fie ferit de curenți de aer.
Diareea este unul dintre cele mai comune semne de boală întâlnite la păsări. Uneori este singurul semn de boală. Poate fi nesemnificativă dacă este un episod scurt, dar dacă durează mai mult de câteva zile urmările pot fi serioase sau chiar fatale. Diareea duce la deshidratarea animalului și la carențarea în vitamine și minerale.
Necesarul zilnic de calciu îl puteți oferi prin administrarea cartilajului de sepia ( acesta nu trebuie să lipsească din colivie)sau ou fiert.
Enteroguard M, este un produs ce actionează atât ca și antimicrobian cât și ca antidiareic cu spetru larg. Administrarea lui se face doar în hrană, care poate fii ușor umectată și administrată cu seringa o dată pe zi timp de 5-6 zile.
Totodata vă recomandăm să efectuați si deparazitarea internă, dacă nu a fost efectuată în ultima perioadă.
În cazul în care starea de sănătate nu se îmbunătățește recomand efectuarea unui control amanunțit la un cabinet veterinar specializat pe pasări de colivie și animale exotice.

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro