Povratak

Acomodare peruş nou-venit

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
ciiprian-balbuzan

Ciprian Balbuzan, dr. med. vet.,
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

 

Î: Bună ziua. Am 2 peruşi care stau câteva ore zilnic în libertate. O prietenă de-a mea vrea să îmi mai dea un perus. Întrebarea mea este: cum să procedez să îl obişnuiesc şi pe noul venit cu ceilalaţi (şi invers), dar şi cu cele câteva ore de libertate. 

Vă mulţumesc. O zi bună! Raluca

R: Întrucât stresul este cel mai important neajuns care se manifestă la păsările nou sosite, este foarte important să ne luăm măsurile necesare de precauţie pentru evitarea acestuia. Întrucât peruşii dumneavoastră sunt familiari cu locuinţa şi deja îşi exercită teritorialitatea, este bine să evităm să punem toate păsările împreună fie în colivie, fie să le dăm drumul în apartament.

Noului venit îi vom administra timp de câteva zile vitamine în apă pentru evitarea stresului şi îl vom pune într-o altă colivie, astfel încât să aibă contact vizual cu ceilalţi peruşi.

Puteți încerca și punerea împreună a perușilor într-o singură colivie, cu condiția ca noul venit să fie indemn de orice boală. Dacă observați agresivitate din partea vreunuia dintre papagali, îl puteți izola într-o altă colivie. După câteva zile lăsați treptat perușul nou sosit să zboare singur prin încăpere pentru a se putea acomoda cu noua locuință.


În general peruşii se pretează şi la conviețuirea în grup, aşadar este posibil ca micii dumneavoastră prieteni să nu aibă probleme majore de acomodare.

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro