Povratak

Urolitiaza la caini

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Georgiana Paraschiv IS

Georgiana Paraschiv, dr. med. vet.

MAXI PET Bd. Chimiei, nr 2 (zona comerciala, intersectie Bd.Tudor Vladimirescu cu Bd.Chimiei), Iasi

Î: Buna ziua! Am un Shih-tzu de 4 luni,mascul si de cateva zile se linge in zona genitala dupa ce urineaza.Iar azi a urinat in 3 locuri cate putin si urina avea o spuma albicioasa.Dupa acest incident a urinat normal.Nu prea are nici pofta de mancare si bea foarte putina apa.Am observat ca daca ii dau mancarea din mana,o mananca si cu apa la fel.Se poate sa nu manance din cauza bolurilor(sunt colorate)?Este cazul sa merg la control? Va multumesc!


R: 

Poate fi vorba despre o afecțiune numită urolitiază, aceasta fiind o boală care se manifestă prin prezența unor struviți/ oxalați ( pietre) în vezica urinară. Din cauza mișcării acestora în vezică, se produc leziuni pe mucoasa vezicii urinare sau în momentul urinării se pot angrena pe uretră, unde pot crea traumatisme sau chiar pot duce la blocaj urinar, de aici și posibilitatea urinării câte puțin, în picături.
Lipsa apetitului nu poate fi corelată cu faptul că bolurile sunt colorate, nu are nicio legătură.
Pentru a vă asigura ca animaluțul dvs. nu suferă de vreo afecțiune prezentă la nivelul aparatului urinar este recomandat realizarea unui consult la un cabinet veterinar, precum și realizarea unor analize de sânge (hematologie și biochimie) și de urină (sumar și sediment). Pe baza rezultatelor obținute, medicul veterinar va putea pune un diagnostic de certitudine și va putea prescrie un tratament adecvat.

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro