Povratak

Șchiopăturile și durerea la nivelul membrelor la câini

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Ioana Mitran

Ioana Mitran, dr. med. vet.
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

Î: Buna ziua! Am un ciobanesc german de 8 ani. In urma cu doua zile am fost cu el la padure pentru o plimbare dar seara a inceput sa mearga mai greu. Acum nu se mai ridica pe picioarele din spate.Poate imi dati un sfat? Va multumesc!


R: 

Șchiopăturile și durerea pot să apară ca o consecință a mai multor factori, printre care putem enumera:

  • diverse traumatisme la nivelul membrelor care se pot solda cu fracturi, entorse, luxații, întinderi musculare, rupturi musculare, hematoame, abcese etc
  • o problemă neurologică locală (afectarea unuia din nervii membrului respectiv) - (poli)nevrită
  • afecțiuni degenerative la nivelul articulațiilor (pe fondul vârstei, al aportului insuficient de substanțe nutritive esențiale, din cauza obezității etc)
  • probleme la nivelul pernițelor și/sau al unghiilor (ariste, diverse leziuni sau formațiuni)
  • diverse tumori ale sistemului osteo-articular sau ale țesuturilor moi ale membrului
  • infecții sau inflamații la nivelul musculaturii membrelor - (poli)miozită.

Pentru a putea identifica cu exactitate cauza simptomelor animalului dumneavoastră este recomandat un consult medical de specialitate la un cabinet veterinar. Diagnosticul se pune consecutiv unui examen clinic complet efectuat de medicul veterinar care va verifica cât de bine își mișcă animalul picioarele, cum răspunde la testele de reflexe, care este nivelul de durere și sensibilitatea la atingeri. Frecvent în cazul afecțiunilor membrelor este necesară și o radiografie a acestora și a coloanei vertebrale care va pune în evidență eventualele modificări la nivel osos, o eventuală infecție sau modificări la nivelul discurilor intervertebrale. De asemenea, poate fi necesară și o hemoleucogramă pentru a pune în evidență prezența unui proces infecțios.

buton veterinar 1

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro