Povratak

Rolul vaccinarii la caini

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Capturef

Ioana Mitran, dr. med. vet.
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

Î: Buna ziua!

Daca se poate,va rog,am nevoie de cateva informatii.
Momentan locuiesc in Marea Britanie si as vrea sa aduc din Romania un pui de beagle.Se pare ca legislatia in vigoare nu permite iesirea din tara decat dupa varsta de 4 luni.Intrebarea mea este daca pana la varsta asta puiul poate avea toate vaccinurile necesare facute inclusiv antirabicul,vaccin obligatoriu cu cel putin 21 de zile inainte de iesirea din tara.Ideea este ca ne dorim sa il aducem cat mai repede imediat dupa ce implineste 4 luni.

Va multumesc!


R: 

Vaccinarea este un proces important în viața unui cățel deoarece îi oferă imunitate împotriva multor boli periculoase, care pot chiar să-i pună viața în pericol. Nerespectarea schemei de vaccinare va avea drept consecință instalarea unei imunități necorespunzătoare, parțială sau absentă total. Cu alte cuvinte, animalul nu va fi protejat dacă va intra în contact cu bolile infecțioase pentru care se realizează vaccinarea și se va putea îmbolnăvi, putând merge până la decesul animalului.

Până la terminarea completă a vaccinării, câinele nu are voie să intre în contact cu alte animale sau cu locuri frecventate de acestea. De asemenea, nu trebuie permis animalului să intre în contact cu hainele dumneavoastră de stradă şi, mai ales, cu încălţămintea folosită afară. Este recomandat ca animalul să iasă afară abia la două săptămâni de la ultimul vaccin pentru a ne asigura că efectul acestora este instalat și, astfel, animalul este protejat.

Câteva informații privind schema de vaccinare la puiuți găsiți pe site-ul nostru în următoarele articole: Schema vaccinare pui, Vaccinarea puilor de căţel, Scheme de vaccinare.

Schemele de vaccinare pot fi diferite de la un medic la altul. Acestea se stabilesc individual, în funcție de vârsta la care se începe vaccinarea, starea fiziologică a animalului, tulpinile virale folosite, tipul de vaccin utilizat, presiunea infecțioasă prezentă în zona în care trăiește acesta etc.. Evaluarea răspunsului imunologic în urma administrării vaccinului se poate realizarea prin dozarea anticorpilor. De asemenea, în cazul dumneavoastră, este posibil ca schema de vaccinare să fie diferită în funcție de legislația valabilă pe teritoriul respectiv. Informații mai multe și sigure veți găsi la clinicile veterinare locale.

buton veterinar 1

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro