Povratak

Învârtitul după coadă

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Capturef

Calistru Raluca, dr. med. vet.

MAXI PET Bd. Chimiei, nr 2 (zona comerciala, intersectie Bd.Tudor Vladimirescu cu Bd.Chimiei), Iasi

Î: Buna ziua! Am un ciobanesc german de 13 luni si la varsta de 4 luni a inceput sa se invarte in jurul cozii ,medicul mi-a spus sa nu imi fac probleme ,cu trecerea lunilor a spus ca este ca o joaca  ptr ea ,dar acum deja imi fac probleme ,dupa plimbari ,dupa joaca,acest obicei nu dispare ,se invarte in jurul cozii  ,nu renunta la acest obicei oricat incerc sa ii distrag atentia ,nu are leziuni pe coada ,deparazitarile sunt facute ,va rog sa ma ajutati cu un sfat ,astept cu mare interes raspunsul dvs. Va multumesc!


R:

Coada este una dintre caracteristicile cele mai distincte ale unui câine. Câinele ar putea să o considere o jucărie de ros convenabilă, din când în când. Totuși, dacă vă surprindeți câinele rozând sau mușcându-și coada într-o manieră aproape obsesivă, ar putea fi și un semn distinctiv pentru o problemă potențială de sănătate.
Există numeroase motive pentru care câinele își poate găsi coada atât de atrăgătoare. Plictiseala, anxietatea, atenția, alergiile și chiar natura sa de prădător sunt toate cauze ale acestui comportament care se dezvoltă de obicei în stadiul de cățeluș.

În cazul în care vă surprindeți câinele mușcându-și coada, cel mai bine este să-l supravegheați pentru a vă asigura că nu este o acțiune căreia nu îi poate rezista. Dacă îl observați doar ocazional, s-ar putea traduce printr-o dorință de a face asta.

Multe dintre tehnicile pe care le puteți pune în practică pentru a opri comportamentul de urmărire a cozii sunt făcute astfel încât să contracareze unele dintre motivele pentru care își mușcă coada în primul rând, cum ar fi plictiseala. De exemplu, puteți mări durata exercițiilor fizice sau îi puteți asigura jucării pentru stimulare mentală sau jocuri care îi stimulează corpul și creierul. Ați putea utiliza și comenzi de dresaj de bază pentru a-l liniști dacă este în pragul acțiunii de urmărire a cozii.

Unii câini pot dezvolta o tulburare compulsivă care include învârtitul după coadă. Acest gen de comportament poate apărea din mai multe motive: lipsa de încredere, abuz fizic și psihic, lovituri sau traume din trecut, anxietatea de separare etc. În cazuri de acest gen, pe lângă medicul veterinar, trebuie să luați legătura și cu un dresor.

Dacă bănuiți că obiceiul câinelui dumneavoastră de a-și mușca coada are o cauză medicală, este înțelept să solicitați imediat ajutor de la un medic veterinar și chiar specialist neurolog. Medicul veterinar specialist poate efectua o serie de analize pentru a exclude diverse cauze și pentru a facilita identificarea problemei reale.

buton veterinar 1

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro