Povratak

Imunitatea oferită de realizarea schemei de vaccinare

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Ioana Mitran

Ioana Mitran, dr. med. vet.
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

Î: Buna ziua! De doua zile am un Cane Corso, are doar vaccin  făcut, pe 20 trebuie sa mergem la următorul, întrebarea mea este: Îl pot scoate afara chiar dacă are doar un vaccin facut? Ce se poate întâmpla dacă i al scos deja? Va multumesc!


R: 
Imunitatea oferită de realizarea schemei de vaccinare se instalează complet în aproximativ două săptămâni de la realizarea ultimului vaccin, cu alte cuvinte, după vârsta de 3 luni și jumătate (această vârstă poate varia în funcție de schema de vaccinare folosită, firma producătoare de vaccinuri, vârsta la care s-a început vaccinarea sau presiunea infecțioasă din zona respectivă). De aceea, se recomandă, ca animalul să nu intre în contact cu alte animale sau cu zone în care circulă alte animale pe această perioadă. De asemenea, nu trebuie permis animalului să intre în contact cu hainele dumneavoastră de stradă și mai ales cu încălțămintea folosită afară.

Câteva informații privind schema de vaccinare la puiuți găsiți pe site-ul nostru în următoarele articole: Schema vaccinare pui, Vaccinarea puilor de căţel, Scheme de vaccinare.

buton veterinar 1

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro