Povratak

Deparazitarea externă

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
daniela

Daniela Chelaru, dr. med. vet,
Maxi Pet, Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti

 

Î: Bună ziua.

Vă scriu referitor la o problemă privind deparazitarea unui câine, rasa Bosten Terrier, în vârstă de 9 luni. Deşi poartă zgardă antideparazitară Scalibor de aproximativ o lună şi i s-a aplicat şi pipeta Advantix lunar, caţelul meu este infestat cu purici. Îmi puteţi oferi o soluţie pentru deparazitare externă în acest moment? Menţionez că ultima deparazitare externa a avut loc pe 11 iunie. Aştept raspunsul dumneavoastră. Mulţumesc, Ioana Morarescu.

 

R: Pentru a avea rezultate în lupta cu paraziţii externi se recomandă alternarea produselor de deparazitare externă (să nu folosiți mereu același produs) și aplicarea lor lunară, exact pe piele. De asemenea, este important să nu îi faceţi baie animalului înainte sau după aplicarea pipetelor. Dacă se dorește îmbăierea animalului atunci este recomandat să-i faceți baie și să-i aplicați pipeta la două zile după baie, iar ulterior să nu îl mai spălați.

 

Foarte importantă este și deparazitarea mediului în care trăiește animalul. Aceasta se poate face prin soluții care se diluează în apă și se pulverizează la interval de două săptămâni.

Acum, după ce i-ați pus și zgardă și pipeta mai puteți utiliza produse de deparazitare din substanțe naturale, cum ar fi RX Eco Shot.

 

Zgărzile trebuie puse în contact cu pielea animalului pentru a se activa eliminarea substanței din acestea și periodic trebuie curățate de praf și păr.

 

Dacă doriți să-i aplicați o altă pipetă cățelului, puteți să-i faceți baie pentru a spăla soluția de pe piele și după două zile să îi aplicați o altă pipetă.

buton veterinar 1

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro