Povratak

Alimentația specială pentru dermatite

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Captureb

Medic veterinar, MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 


 

Î:        Am un Tekel Metis de 6 ani . Nu pot sa-i dau orice pedigree findca ii ies mici pustule pe corp . Am incercat Brit Care Weight Loss pentru ca e grasun (11 kg ), Royal Canin Hipoalergenic nu ii ieseau dupa aceasta însă nu se satură. Ii miroase respiratia si gurita desi mananca doar hrana uscata si il spal pe dinti. Ce hrana as putea sa ii dau pentru a nu face acele pustule ( bubite cu puroi) , sa se sature si sa rezolvam si problema cu respiratia? Ne intereseaza sa fie "grain free" si fără pasăre deoarece face alergie.


R:      
Recomandarea ar fi sa il hraniti cu Brit Grain Free Veterinary Diet Hypoallergenic, este dieta veterinara speciala pentru dermatitele alergice cu origine alimentara, avand ca sursa de proteina, proteina din somon hidrolizata si nu contine cereale. Daca doriti sa mai scadeti greutatea corporala a cainelui este recomandata atunci cand ii dati acest tip de hrana sa ii cantariti portia zilnica in functie de greutatea corporala si indicatiile de pe punga de hrana. De preferat ca portia zilnica de hrana sa fie impartita in 2-3 mese. De asemenea, cand il hraniti cu aceasta dieta nu trebuie sa mai primeasca recompense, plicuri si conserve de hrana umeda.

 

          Pentru respiratia urat mirositoare este recomandat o consultatie la medicul veterinar pentru analize de sange (biochimie si hematologie), pentru a vedea daca functia hepatica si renala functioneaza normal. De asemena, in cazul in care prezinta depuneri de tartru ii puteti face un detartraj, tartrul fiind una dintre cauzele halenei.

buton veterinar 1

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro