Povratak

Am întrebat 7 căței de talie mică despre dieta lor

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Captureb

Medic veterinar, MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 


 

Î:       Dieta, le poate afecta câinilor atât comportamentul cât și sănătatea. Astfel, este important să o ajustăm în funcție de rasă și necesitățile acestora punctuale.

         La Adunarea Generală a Câinilor de Talie Mică (AGCTM) de miercurea trecută am întrebat reprezentanții fiecărei rase despre dieta lor.

         Urmează, mai jos, un fragment din înregistrarea minutei Adunării Generale.

 


R:     
---

french bulldog lying isolated white                   FOCA, 5 ANI, BULLDOG FRANCEZ


Eu am trecut la dieta ASPECT de pe la 2 ani, pentru că are drept ingredient principal carnea. ASPECT-ul meu, adică cel special pentru Frenchie, este combinația aceasta delicioasă de carne de somon cu orez și ceva amestec din plante care-mi întărește sistemul imunitar.
Acum, eu sunt și suuuper-pofticioasă. Am veșnic tendința de a mă rotunji. Mai ales, aici, la șolduri. În fine, am mare noroc că ASPECT-ul meu nu conține gluten sau conservanți artificiali. Păi, mă făceam cât un beagle, pff…

yorkshire terrier sitting wearing bows isolated white               ALICE, 3 ANI, YORKIE


Foca, dragă, eu am reușit să mă mențin liniștită la 3.55 kg datorită ASECT-ului pentru Yorkshire Terrrieri.
Ce m-a bucurat, o dată-n plus, a fost că-mi menție blănița mătăsoasă. Am înțeles că are ceva adaos de Omega 3 și Omega 6 care ne face blănița super lucioasă și mai are și proprietăți anti-inflamatorii.

maltese sittibg front white wall 1                ARES, 7 ANI, BICHON MALTESE


Dragilor, nu știu despre ce somon vorbiți voi, dar ASPECT-ul meu, cel special pentru bichoni maltese este pe bază de miel – care nu doar că-mi asigură sursa de proteine, dar este și ușor digerabil.
Singura chestie e că produc mai puțin pigment de piele. De-aia am și blănița albă. În fine, atunci când mă expun la soare, se poate să dezvolt mai multe alergii sau afecțiuni ale pielii. Dar, dieta asta pare că echilibrează nutrienții, fiindcă nu are coloranți artificiali și nici ingrediente modificate genetic.
Mai mult, de pe la 7 ani ai mei, îți mai pui problema de ceva tartru sau placă, de un genunchi care mai scârțâie, căci, na, vârsta. Pe mine asta m-a cucerit la ASPECT Maltese - anume că are multă salvie și, în sfârșit, pot să zâmbesc și eu liniștit când ies seara în parc.

shih tzu front white wallȘPRIȚ, 8 ANI ȘI JUMĂTATE, SHIH TZU


Eu, până să încerc ASPECT-ul special pentru Shih Tzu, aveam ceva probleme când ieșeam la joacă – oboseam repejor, mă dureau și pe mine articulațiile și toate cele. Pentru că are tot soiul de vitamine, minerale, ierburi și carbohidrați de calitate, parcă-mi dă, așa, și mai multă energie.

 

       ---
       Am încheiat fragmentul.
       Aceasta a fost porțiunea de ședință pe care Adunarea Generală a Câinilor de Talie Mică ne-a permis să o transmitem.
       Concluziile acestei ședințe speciale s-au meterializat în votul unanim, potrivit căruia hrana ASPECT a fost desemnată dieta preferată a câinilor de talie mică și o Schemă de Trecere la Noul ASPECT pentru cățeii care încă nu au făcut-o.
       Înlocuirea hranei vechi cu dieta ASPECT, se va face treptat, pe perioada a 10 zile. În primele 3 zile, noua hrană ar trebui să reprezinte 25% din alimentația zilnică obișnuită. Pentru următoarele 3 zile, se poate crește cantitatea la 50%. În zilele 7 – 9, noua hrană va reprezenta 75% din meniu, iar în ziua a 10-a se poate face tercerea completă.
        Acestea fiind spuse, pe lângă a fi delicioasă, dieta ASPECT hrănește individualitatea fiecărei rase de câini de talie mică, subliniind, o data în plus, faptul că blănosul tău este special și unic.

buton veterinar 1

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro