Povratak

Alte specii de peşti ce pot convieţui cu carasul auriu

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
looredana-sava

Loredana Sava, dr. med. vet,
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

 

Î: Bună! Mă numesc Bianca şi aş vrea să vă întreb ceva: ce peşti nepretenţioşi îmi recomandaţi să îmi iau? Eu sunt foarte distrată de felul meu şi aş vrea nişte peşti care nu îşi doresc toată atenţia. De exemplu, acum mi-am luat la acea promoţie cu National Geographic Kids un caras auriu şi mi s-a spus că peştişorul auriu este un peşte pretenţios. Vă rog, ajutaţi-mă! Bianca


R: Carasul auriu este într-adevar un peşte pretenţios, dar nu neapărat datorită condiţiilor necesare unei vieţi sănătoase, ci mai degrabă a necesităţii acestuia de a avea un spaţiu cât mai mare.

Speciile de peşti pe care le puteţi achiziţiona pe lângă caras sunt: guppy, xipho, zebre, platy, molly sau tetrazona, însă cei din urmă nu pot fi asociaţi cu alte specii de peşti datorită agresivității lor.

Însă chiar şi aceste specii menţionate mai sus au nevoi speciale, necesitând atenţia dumneavoastră în permanenţă. Pentru a le asigura toate condiţiile pentru supravieţuire, aveţi nevoie de un sistem de filtrare a apei, pompă de aer, încălzitor cu termostat, termometru (pentru a supraveghea tot timpul temperatura din acvariu

deoarece aceasta poate fluctua odată cu schimbările temperaturii mediului ambiant)

Pe lângă dotările pe care trebuie să le aibă acvariul, trebuie să le asiguraţi hrană în fiecare zi, sau dacă nu puteţi face acest lucru trebuie să le cumpăraţi un hrănitor automat, însă preţul acestuia este destul de mare.

Chiar şi aşa nu aţi scăpat de griji deoarece trebuie să verificaţi tot timpul dacă sunt sănătoşi. În cazul în care aveţi mortalitate în acvariu trebuie să depistaţi cauza şi să efectuaţi tratamentul corespunzător. În astfel de situaţii cel mai indicat este să apelaţi la acvariştii din pet-shop-uri, pe care, după cum ştiţi, îi puteţi găsi şi în magazinul Maxi Pet. Aceştia vă vor sta la dispoziţie tot timpul pentru a vă ajuta să aveţi un acvariu sănătos şi pentru a vă îndruma în cazul în care vor apărea probleme pe parcurs.

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro