Povratak

Laringita la pisici

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Georgiana Paraschiv IS

Georgiana Paraschiv, dr. med. vet.
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

Î: Buna ziua!

Am 2 pisici carora le am oferit hrana de la frigider, uneia putin piept de pui fiert, celeilalte putin iaurt. De atunci am observat ca si au pierdut "vocea", adica nu mai pot miorlai, se aude o "haraiala" in gat cand respira si icnesc sa vomite dar nu o fac. Tin sa mentionez faptul ca in aceeasi zi mi au daramat si o floare aloe vera, si cred ca au si mancat din ea. Deci nu stiu exact cauza. Le am dat sa bea apa calduta, putina miere ( am citit ca ajuta), insa fara rezultat. Ma puteti ajuta cu un sfat/tratament? Medicul lor este in concediu si am decis sa va intreb pe dvs inainte de a merge la alt dr. Asta e a3a zi de cand sunt asa.

Va multumesc!


R: 

Poate fi vorba de o laringită.
Laringita este inflamarea mucoasei laringelui. Poate fi asociată cu tonsilită, traheobronşite, pneumonie, alergii.
Se manifestă prin pierderea vocii, greutate la înghiţire, evitarea alimentelor solide, dure, tuse.
Diagnosticul îl poate pune doar medicul veterinar care consultă animalul.
Puteţi să ţineţi pisicile la loc călduros, să le oferiţi miere cu albastru de metilen şi hrană umedă, călduţă.
Foarte multe plante de apartament sunt toxice, multe dintre acestea chiar dacă sunt înghiţite în cantităţi mici. Încercaţi întotdeauna să limitaţi accesul pisicilor sau câinilor la plantele periculoase sau chiar să excludeţi aceste plante din încăperile la care au acces animalele de companie. Sunt destul de rare cazurile în care pisica sau câinele acceptă faptul că nu au voie să muşte din plante, de cele mai multe ori însă, pisicile resimt o deosebită plăcere în a devora frunze sau tulpini de plante. Primele simptome ale intoxicației cu alcaloizi proveniți din plante sunt salivaţie abundentă, dilatarea pupilelor, vomă, diaree, mişcări necontrolate, hiperexcitabilitate etc.
Din pacate, majoritatea manoperelor medicale sau administrarea medicamentelor care sa ajute pisicile in acest caz se pot face numai dupa un consult medical.

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro