Povratak

Metode de răcire a apei

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
mihaelaa-vet

Mihaela Mincu, dr. med. vet.,
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

 

Î: Bună ziua, În cazul în care acvariul este dotat cu capac şi filtru tetratec easycrystal 300 tip cascadă este necesară introducerea în funcţiune a unei pompe de aer? O metodă mai ieftină de răcit apa decât chiller-ul, care mi se pare foarte scump, există?

Vă mulţumesc, Radu

R: Chiar dacă acvariul dumneavoastră este prevăzut cu capac, nu reprezintă un impediment pentru ataşarea unei pompe de aer. Pompa de aer se recomandă a fi utilizată atunci când temperatura apei din acvariu creşte, deoarece cantitatea de oxigen existentă în apă este invers proporţională cu temperatura apei, când acvariul este suprapopulat cu peşti sau dacă nu există plante naturale în acvariu.

În cazul în care numarul peştilor este optim şi în acvariu există şi plante naturale, o suplimentare a aportului de oxigen poate avea ca şi consecință degradarea plantelor.

În legatură cu chiller-ul, întradevăr este un echipament scump,dar este singurul care vă poate menţine temperatura apei în parametrii optimi pentru un timp îndelungat. Ca alternativă economică puteţi încerca adăugarea de baterii cu gheață (le găsiți în orice supermerket, de obicei se folosesc pentru cutiile frigorifice portabile), dar utilizarea lor este o soluţie de moment şi nu veţi reuşi să scădeţi temperatura apei decât cu un grad, maxim două. O altă soluţie de răcire a apei ar fi montarea unui ventilator în apropierea acvariului, curenţii de aer răcind mediul şi implicit va scădea uşor şi temperatura apei.

Se recomandă ca folosirea alternativelor economice să se facă sub supraveghere, pentru a observa ritmul de răcire a apei (de preferat să se realizeze cu un grad pe oră) pentru a se evita problemele legate de şocul termic ce poate afecta peştii.

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro