Povratak

Lucruri necesare pentru asigurarea unei vieţi sănătoase pentru carasul auriu

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
looredana-sava

Loredana Sava, dr. med. vet,
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

 

Î: Bună ziua. Duminică am venit în magazinul Maxi Pet şi am beneficiat de promoţia "Peştişorul auriu şi acvariul său". Apoi am achiziţionat un acvariu tip DM 320 Resun - 22 litri. Vă rog să-mi spuneți ce mai trebuie să cumpăr pentru a asigura "bunăstarea" peştişorului. Din ceea ce îmi dau seama trebuie să mai iau o plasă de prins peştii, câteva plante, nisip şi câţiva peşti care să fie OK să trăiască cu cel pe care l-am achiziţionat deja.  

Vă mulţumesc pentru consiliere. Daniel

 

R: Pentru a asigura peştişorului toate condiţiile necesare unei vieţi sănătoase aveţi nevoie de următoarele:

1. Dispozitiv pentru filtrarea apei, cu atât mai mult pentru caraşi care murdăresc apa mult mai uşor decât alţi peşti şi rezidurile care se acumulează în apă din cauza dejecţiilor sunt toxice pentru peşti.

2. Pompă de aer pentru asigurarea unui nivel optim de oxigen. Acesta se mai poate obţine şi prin optarea pentru plante naturale, însă acestea sunt mai greu de întreţinut şi nu pot trăi fără substrat (acesta se găsește în magazinele de specialitate, inclusiv în magazinul Maxi Pet).

3. Încălzitor cu termostat, care pentru caraşi trebuie setat la temperatura de 24 de grade.

4. Un termometru care vă permite urmărirea eventualelor fluctuaţii de temperatură (odata cu schimbarea mediului ambiant se schimbă şi temperatura apei din acvariu, aceasta necesitând ajustări în anumite situații).

5. Soluţie pentru tratarea apei de la robinet. Există astfel de soluţii special destinate caraşilor, însă dacă vreţi să adăugaţi şi altfel de peşti puteţi folosi de exemplu Tetra AquaSafe, care se poate folosi pentru orice tip de acvariu.

Acvariul pe care l-aţi comandat ar trebui să aibă cel puţin filtru şi sistem de iluminare. În funcţie de dotările acvariului dumneavoastră, achiziţionaţi doar ce vă lipseşte din acesta, ca de exemplu pompa de aer pe care cu siguranţă nu o are acvariul în dotare. Pe lângă pompă vă trebuie un furtun şi o piatră de aer, accesorii fără de care nu puteți utiliza pompa de aer.

6. Dispozitivul pentru curăţarea apei din acvariu vă va fi de mare folos în momentul în care schimbaţi apa. Acestea au un capăt special destinat curăţării nisipului având astfel o utilitate dublă: de evacuare a apei şi de curățare a fundului acvariului.

7. Minciocul (plasa de prins peşti) vă este de asemenea folositoare pentru a muta peştii în momentul în care faceţi o curăţenie riguroasă a acvariului. Altfel, nu este necesară mutarea acestora.

Un alt aspect foarte important legat de curăţarea acvariului este acela că niciodată nu trebuie schimbată apa în totalitate. Ideal este să se înlocuiască 20 % din apă, deoarece apa deja existentă conţine bacterii benefice peştilor şi înlăturarea lor în totalitate duce la îmbolnăvirea şi în final la decesul peştilor.

ÎNTREBAŢI VETERINARUL!

Intrebați veterinarii noștri la adresa de email: veterinar@maxi-pet.ro